Biserici

Biserica „Sfânta Treime” din Sighișoara este amplasată pe malul nordic al râului Târnava Mare, în Sighișoara, România.

A fost construită între 1934 și 1937 după planurile arhitectului Dumitru Petrescu Gopeș, interiorul fiind pictat de către A. Demian. Iconostasul a fost făcut de către doi specialiști din Rupea,  Exteriorul a fost renovat între1980 și 1984.Biserica, care este construită în stil noe-bizantin, a fost construită în ceea ce pe acea vreme se numea Parcul Elisabeta, Construcția a fost supravegheată de către protopopul Emilian Stoica și de preotul Aurel Stoicovici. Sfințirea a avut loc în prezența arhiepiscopului-mitropolit Nicolae Bălan.

Biserica ortodoxa din Cornesti, situata la punctul de intersectie a strazilor Zaharia Boiu, Cornesti si Closca, a fost construita, din piatra, in anul 1797, dupa cum precizeaza o inscriptie de pe turnul clopotnitei. Potrivit traditiei, a fost inaltata pe locul unui lacas de cult din lemn.

Biserica Leprosilor. Biserica fostului spital de leproși din cartierul Siechhoff  este  menționată prima oara în 1570. Judecând  după  proporții  biserica trebuie  sa fie mult mai veche, având caracteristicile unei biserici de comunitate din secolul XV. Așa cum arată astăzi, este rezultatul reparațiilor efectuate în sec. XVII, dar în ciuda transformărilor și- a păstrat dimensiunile inițiale reduse, fiind alcătuită dintr-o navă întărită cu contra fotruiri masive la exterior și o absidă poligonală spre răsărit.